teljes: 0,00 Ft leellenőrizni
Ár
  • tól től nak nek

Kerítés lábazat

A kerítés lábazat az egész konstrukció fontos része. Megerősíti és növeli a stabilitását, megakadályozza, hogy az állatok aláássanak vagy a nem kívánt növényzet benője a telket. Emellett dekoratív funkcióval is bír, növeli a kerítés esztétikai értékét. Akár a nulláról is felépítheti a telken: téglafalat vagy esztrichet készíthet, de igazából erre nincs szükség. Üzletünkben már kész beton lábazati elemet vásárolhat, mely nagyon praktikus, hiszen gyors és egyszerű a beépítése és nem igényel bonyolult építési munkálatokat. Nézze meg, milyen egyszerű és kényelmes!

20 cm-es beton sarokkonzol az alapozáshoz 20 cm-es beton sarokkonzol az alapozáshoz
Eladó: Joniec
Ár: 1 211,01 Ft háló: 984,40 Ft
szt.
nézd meg többet
20 cm-es beton sarokkonzol az alapozáshoz 20 cm-es beton sarokkonzol az alapozáshoz
Eladó: DREWBET
Ár: 1 802,75 Ft háló: 1 466,06 Ft
szt.
nézd meg többet
30 cm-es sarokbeton konzol az alapozáshoz 30 cm-es sarokbeton konzol az alapozáshoz
Eladó: Joniec
Ár: 1 825,69 Ft háló: 1 484,40 Ft
szt.
nézd meg többet
30 cm-es sarokbeton konzol az alapozáshoz 30 cm-es sarokbeton konzol az alapozáshoz
Eladó: DREWBET
Ár: 2 486,24 Ft háló: 2 021,10 Ft
szt.
nézd meg többet
Beton alapozás 246/5,5/20 Beton alapozás 246/5,5/20
Eladó: DREWBET
Ár: 5 034,86 Ft háló: 4 093,58 Ft
szt.
nézd meg többet
Beton alapozás 246/5,5/30 Beton alapozás 246/5,5/30
Eladó: DREWBET
Ár: 6 289,91 Ft háló: 5 113,76 Ft
szt.
nézd meg többet
Beton alapozás 250/4/20 Beton alapozás 250/4/20
Eladó: DREWBET
Ár: 5 434,86 Ft háló: 4 418,35 Ft
szt.
nézd meg többet
Beton alapozás 250/4/30 Beton alapozás 250/4/30
Eladó: DREWBET
Ár: 6 715,60 Ft háló: 5 459,63 Ft
szt.
nézd meg többet
Beton keresztmetszetű 20 cm-es konzol az alapozáshoz Beton keresztmetszetű 20 cm-es konzol az alapozáshoz
Eladó: DREWBET
Ár: 2 950,46 Ft háló: 2 399,08 Ft
szt.
nézd meg többet
Beton keresztmetszetű 30 cm-es konzol az alapozáshoz Beton keresztmetszetű 30 cm-es konzol az alapozáshoz
Eladó: DREWBET
Ár: 3 619,27 Ft háló: 2 942,20 Ft
szt.
nézd meg többet
Betonkonzol póló 20 cm-re az alaptól Betonkonzol póló 20 cm-re az alaptól
Eladó: DREWBET
Ár: 2 486,24 Ft háló: 2 021,10 Ft
szt.
nézd meg többet
Betonkonzol póló 30 cm-re az alaptól Betonkonzol póló 30 cm-re az alaptól
Eladó: DREWBET
Ár: 3 155,05 Ft háló: 2 565,14 Ft
szt.
nézd meg többet

Mikor van szükség kerítés alapra?

A legtöbb kerítés telepítéséhez (vagy építéséhez) kerítés alap szükséges vagy legalábbis hasznos a megléte. Növeli a szerkezet stabilitását – függőlegesen tartja azt – és elszigeteli a talajtól. Emellett akadályt képez az állatokkal és a növényzettel szemben, például megnehezíti a kutyák és a rókák számára, hogy aláássák a kerítést, illetve hogy az invazív növények (például gyomok) a környező telkekről átterjedjenek az udvarra. Emellett esztétikai jelentősége is van, mivel nélküle a kerítés gyakran nem tűnik teljesnek.

Ha könnyű és alacsony konstrukciót, például táblás kerítést stabil és egyenletes talajra telepít, akkor dönthet úgy, hogy mellőzi a kerítés lábazatot. Elegendő, ha az oszlopok alatt pontalapozást készít, és a paneleket közvetlenül a talaj fölé telepíti. Ennek ellenére mégis azt javasoljuk, hogy gondoskodjon a lábazatról. Annál is inkább, mert ma már nem kell téglából vagy betonból felépíteni. Csak vásároljon olcsó, előregyártott elemeket, majd egyszerűen és gyorsan szerelje azokat össze.

Mi az a beton lábazati elem?

A kerítés lábazati elemek tulajdonképpen beton „deszkák” – kb. 200-250 cm hosszú falszakaszok, amelyeket a panelek alá helyezünk közvetlenül a földre (de nem a földbe). Az ilyen falat egy betoncsatlakozó támasztja alá, amelyet a kerítésoszlophoz vagy egy U-profilhoz (szintén az oszlophoz) kell csavarozni.

Ennek köszönhetően a kerítés építéséhez csak a pontalapot (vagy a folyamatos alapot, de csak a talaj vonaláig) kell elkészíteni, majd ezután összeszerelni az előregyártott elemeket, és kész is a kerítés – nem kell falat rakni vagy betonfalat önteni. Így minden bonyolult munka- és időigényes építési munkálat, amelyeket általában szakemberre kell bíznia, megtakarítódik.

A beton lábazati elem könnyű kerítések – hálós, fém, fa vagy műanyag panelek – telepítésére szolgál. A nehéz szerkezeteket viszont megfelelő mélységű, összefüggő, betonozott vagy falazott alapra kell építeni.

A kerítés lábazat többféle méretben (magasság és szélesség tekintetében), formában (egyszerű és díszes kivágásokkal), és színben kapható. A betonfalakat meghagyhatja ebben a nyers formában, de le is festheti, vagy dekoratív vakolattal boríthatja.

Hogyan telepítsük a kerítés lábazati elemet?

  1. Jelölje ki a kerítés vonalát és az oszlopok helyét. Első lépésként tervezzük meg a telepítést, azaz jelöljük ki a kerítés vonalát (használhatunk köveket vagy botokat és zsinórt). Kezdjük a kapu, kiskapu és a kerítésoszlopok kezdő- és végpontjának, valamint a sarokoszlopok helyének meghatározásával. A következőket helyezzük el magunktól egy panel távolságra (beleszámítva az oszlopok keresztmetszetét és a rögzítőelemek szélességét – az értékeket minden esetben a rendszer gyártójának kell megadnia).
  1. Telepítse az oszlopokat az alap lábazatra. Az oszlopok helyén olyan mély lyukat kell a talajban készíteni, amelynek mélysége eléri a talaj fagyzónáját. Az oszlopokat függőlegesen és azonos magasságban, precízen állítsa be (hasznos lehet például a lézeres vízmérték), és öntse ki a lyukakat betonnal. Ha nem rendelkezik építőipari ismeretekkel és tapasztalattal, a munkát mindenképpen érdemes szakemberre bízni.
  2. Helyezzen betoncsatlakozókat az oszlopokra vagy csavarozzon rájuk U-profilokat. A lábazati elem telepítését saját maga is elvégezheti, bár természetesen szakemberekre is bízhatja. Ha beton csatlakozókat választ, akkor azokat helyezze az oszlopokra. Ebben az esetben ne feledkezzen meg arról, hogy az odaillő rövidebb falat kell megvásárolnia, hiszen el kell férnie a csatlakozók között (azaz 250 cm-es panel esetén a fal 246-247 cm lesz). A beton csatlakozók helyett választhat fém U-profilokat is, melyeket az oszlopokhoz kell csavarozni.
  3. Helyezze a lábazati elem részeit a csatlakozók vagy U-profilok közé. A falakat egyszerűen csak csúsztassa a beton csatlakozók közé. Ezek speciális, profilozott kivágásokkal rendelkeznek, amelyekbe beleillesztheti az oszlopokat és a lábazati elem részeit. Figyeljen a rögzítőelemek kiválasztására, a kerítés sarkaiban sarokcsatlakozókat, az egyenes szakaszokon és a kerítés végeinél pedig egyenes csatlakozókat használjon. Ugyanez vonatkozik a U-profilokra is: a profil falai közé csúsztassa be a lábazati elemeket. Ez a megoldás valamivel esztétikusabbnak és elegánsabbnak tekinthető (nem dudorodnak ki az alapban).

Milyen előnyei vannak a lábazati elemnek?

  • Felejtse el a bonyolult építési munkálatokat. A beton lábazati elem segítségével elkerülhető az esztrich készítés, azaz az olyan munkálatok, mint a zsaluzás, vasalás vagy betonozás. Ezáltal a munkálatok sokkal gyorsabban haladnak, és még aznap telepítheti is a kerítést. Saját maga állíthatja fel a kerítést, tehát nem kell szakembert hívnia, így pénzt takarít meg.
  • A talaj irányából történő szigetelésnek köszönhetően a kerítés hosszabb ideig megőrzi mutatós külsejét és tartósságát. A kerítés lábazat megakadályozza, hogy a fém- vagy fából készült panelek érintkezzenek a talajjal és a fűvel, és ezáltal a nedvességgel. Ez késlelteti a korróziós folyamatokat vagy a mikroorganizmusok, a mohák és penészgombák elszaporodását. Rendszeres karbantartással hosszú ideig megőrizheti kerítésének kitűnő állapotát.
  • A kerítés megnehezíti az állatok bejutását a telekre, és megvédi kertjét az invazív növényzettől. A kerítés alap fizikai akadályt képez a vadon élő állatok, például a rókával és a nyesttel szemben, megnehezíti számukra a bejutást a telekre, a kerítés alatti átásást. Hasonlóképpen működik ez fordított helyzetben is: a házőrző kutyák számára is akadályt jelent. A kerítés csökkenti a gyomok és más nemkívánatos növények túlburjánzásának kockázatát a telken, így könnyebb a gyönyörű pázsit és a kert gondozása.
  • Növelje a kerítés és az ingatlan esztétikai értékét. A kerítés lábazat növeli a szerkezet stabilitását és megkönnyíti annak megfelelő profilozását. Az egész megjelenés professzionális és mutatós, és ezek a tulajdonságok (a nedvesség elleni védelemnek köszönhetően) hosszú éveken át megmaradnak. A kerítés kinézete óriási hatással van a teljes ingatlan összképére, elvégre a kerítés az ingatlan első, kívülről szembetűnő eleme.
fel
Az üzlet nézet módban van
Az oldal teljes verziójának megtekintése
Sklep internetowy Shoper Premium