teljes: 0,00 Ft leellenőrizni
Kategóriák
Ár
  • tól től nak nek

Okosotthon

Egy-két órával a hazaérkezés előtt bekapcsolod és feltekered a fűtést vagy a légkondicionálót – kellemes légkör fogad amint belépsz, sőt kevesebbet fizetsz a számlákért. Nem tartózkodsz otthon, viszont a futár csomagot hozott – kinyitod neki a kaput és az ajtót, hogy a csomagot biztonságos helyen hagyhassa. Valaki megint elfelejtette lekapcsolni a villanyt az emeleten – már nem kell odamenned, mert le tudod kapcsolni anélkül, hogy felkelnél a kanapéról. És ez csak néhány példa arra, hogy az okosotthon hogyan könnyíti meg az életet, takarít meg időt, és teszi lehetővé, hogy kényelmesebben, költséghatékonyabban és környezetkímélőbben éljünk! Győződj meg erről magad, és vásárolj üzletünkben okosotthon-rendszert.

io termosztatikus fej, Somfy io termosztatikus fej, Somfy
Eladó: Somfy
Ár: 41 284,40 Ft háló: 33 564,22 Ft
nézd meg többet
SMART vezeték nélküli termosztát, Somfy SMART vezeték nélküli termosztát, Somfy
Eladó: Somfy
Ár: 88 623,85 Ft háló: 72 052,29 Ft
nézd meg többet
SMART vezetékes termosztát, Somfy SMART vezetékes termosztát, Somfy
Eladó: Somfy
Ár: 72 385,32 Ft háló: 58 849,54 Ft
nézd meg többet
500 W-os külső RTS vevő világításhoz, Somfy 500 W-os külső RTS vevő világításhoz, Somfy
Eladó: Somfy
Ár: 54 954,13 Ft háló: 44 677,98 Ft
szt.
nézd meg többet
Smart Home Connectivity Kit, Somfy Smart Home Connectivity Kit, Somfy
Eladó: Somfy
Ár: 28 348,62 Ft háló: 23 047,71 Ft
szt.
nézd meg többet
Smart Home TaHoma, Somfy Smart Home TaHoma, Somfy
Eladó: Somfy
Ár: 84 311,93 Ft háló: 68 545,87 Ft
szt.
nézd meg többet
Színes videó kaputelefon V500, Somfy Színes videó kaputelefon V500, Somfy
Eladó: Somfy
Ár: 189 816,51 Ft háló: 154 322,02 Ft
szt.
nézd meg többet
V100+ színes videó kaputelefon, Somfy V100+ színes videó kaputelefon, Somfy
Eladó: Somfy
Ár: 95 412,84 Ft háló: 77 571,56 Ft
szt.
nézd meg többet
V200-RTS színes videó kaputelefon V200-RTS színes videó kaputelefon
Eladó: Somfy
Ár: 160 550,46 Ft háló: 130 528,44 Ft
nézd meg többet
V300 színes videó kaputelefon, Somfy V300 színes videó kaputelefon, Somfy
Eladó: Somfy
Ár: 128 348,62 Ft háló: 104 348,62 Ft
szt.
nézd meg többet

Mi az az okosotthon?

A népszerű smart home, más néven okosotthon az épületekben található különböző eszközök kezelésére szolgáló, kidolgozott rendszer egy távoli „irányítóközponttal”, amely egy alkalmazás formájában például okostelefonon vagy táblagépen található. A gyakorlatban a legfontosabb eleme, vagyis a „szíve” a vezérlőpanel. Ez kapcsolja össze a hozzá csatlakoztatott összes háztartási készüléket, lehetővé teszi számukra, hogy kommunikáljanak egymással, és távolról (bárhol is legyen), bármilyen olyan eszközről vezérelhető, amelyre telepítve van az alkalmazás vagy rendelkezik internet-hozzáféréssel. Természetesen a rendszerhez csatlakoztatott összes eszköznek „képesnek” kell lennie a kommunikációra, amit ma már olyan technológiák biztosítanak, mint az RTS vagy (a Somfy által kifejlesztett) io-homecontrol®.

Az okosotthon rendszer kialakítása kizárólag Önön múlik. A legfejlettebb vezérlőpanelek, mint például a Somfy TaHoma Box lehetővé teszik, hogy szinte az összes, otthonában található eszközt kezelje a bejárati kaputól és ajtótól kezdve az ablakokon, redőnyökön és árnyékolókon át a világításig és a fűtésig. Akár pergolát vagy télikertet is integrálhat a rendszerbe. A számos érzékelőnek köszönhetően pedig minimálisra csökkentheti a mindennapi tevékenységekbe való beavatkozást.

Hogyan működnek az okosotthon rendszerek?

Az okosotthon vezérlőpanelhez általunk választott okosotthon-eszközöket csatlakoztathatunk, azaz például a kazán termosztátot, bejárati- és garázskapu motorokat, videós kaputelefont, lámpákat és villanykapcsolókat, fény- és mozgásérzékelőket stb. A Somfy márka TaHoma rendszerében például akár 200 eszköz is csatlakoztatható egymáshoz. Kezelésükhöz használhat például okostelefon alkalmazást, de hangutasításokat (az Amazon Alexa vagy a Google Assistant kompatibilitásának köszönhetően) vagy feltételes forgatókönyveket (IFTTT) is. Például létrehozza az „Elmegyek otthonról” forgatókönyvet, így egyetlen kattintással bezárja az ajtót és a bejárati kaput, lekapcsolja a világítást és félig leengedi a redőnyöket. A redőnyöket előprogramozhatja úgy is, hogy ha a házban a hőmérséklet meghalad egy előre beállított értéket, pl. 22°C-ot, akkor teljesen leengedi.

A Somfy márka okosotthon rendszerei több száz különböző gyártó otthoni készülékével kompatibilisek, többek között a Philips világítással és a Sonos hangszórókkal. A vállalat maga is számos eszközt gyárt, köztük például kapuautomatikát és videós kaputelefonokat. A legtöbb eszköz vezérlőkön keresztül is csatlakoztatható a rendszerhez, például egy intelligens zár a beltéri ajtóhoz.

Hogyan működik ez a gyakorlatban?

Okos otthon, azaz távirányítású kapu, kapukapu és bejárati ajtó

Az okosotthon rendszert csatlakoztatni kell a kapuautomatikához: mind a bejárati kapuhoz, mind a garázskapuhoz, majd ezekhez a videó kaputelefont és a bejárati ajtó elektronikus zárját. Ezután már nemcsak manuálisan, hanem távolról is lehet nyitni és zárni a kapukat, kiskaput és ajtókat az alkalmazás segítségével vagy automatikusan (egy adott forgatókönyv kiválasztását követően). Ha dugóba kerül, és nem tud időben hazaérni, még a vendégek érkezése előtt, vagy ha a futár a távolléte alatt érkezik vagy ha nyaral akkor távolról kinyithatja ingatlanát. Vendégei nem fognak fázni, a futárnak nem kell visszavinnie a csomagot, és virágai sem fognak kiszáradni. Ugyanakkor le tudja ellenőrizni, hogy ki, mikor és mennyi ideig tartózkodott otthonában. Ez teljesen más, mint amikor a kulcsokat a lábtörlő alatt hagyja.

Az alkalmazás segítségével azt is ellenőrizheti, hogy nem felejtette-e el bezárni a kaput vagy az ajtót. Ha pedig ilyen történik, távolról bezárhatja azt, így nyugodtan pihenhet vagy dolgozhat.

Világítás és fűtés az okosotthon rendszerben

Egyidejűleg gondoskodik a lakók lehető legnagyobb kényelméről, és energiát takarít meg.

Ha Ön vagy a család valamelyik tagja egy helyiségből való távozáskor elfelejtené lekapcsolni a világítást, ezentúl azt távolról is megteheti idegeskedés, időveszteség és a ház ismételt körbejárása nélkül. Egy kattintással vagy hangutasítással felkapcsolhatja a világítást az emeleten vagy a kertben: nem kell többé a sötétben tapogatózni villanykapcsolók után. Nyaralás alatt úgy tehet, mintha otthon lenne (időről időre felkapcsolja a villanyt), így gondoskodva lakóhelye biztonságáról. Létrehozhat egy forgatókönyvet otthona elhagyására is, melynek köszönhetően az okosotthon rendszerek automatikusan kikapcsolják az összes fényforrást.

Így van ez a fűtés esetében is. Csak hőmérséklet-érzékelőket kell felszerelnie otthonában, és az okosotthon-rendszer gondoskodik a komfortos hőérzetről a kazán vagy a padlófűtés vezérlésével. Egész nap nem lesz otthon senki? Ez esetben teljesen kikapcsolhatja a fűtést, hiszen nincs rá szükség. Viszont egy-két órával a hazaérkezés előtt távolról bekapcsolhatja a hőforrásokat, feljebb tekerheti a hőfokot, hogy ne kelljen fagyoskodnia, bármikor is térjen haza.

Az okosotthon rendszerek bővítése: ablakok, redőnyök, árnyékolók és függönyök

Ha okos ablakokat, redőnyöket, árnyékolókat és függönyöket használ otthonában, vagy ellátja ezeket automatikával és vezérlőkkel, rengeteg időt és energiát takarít meg minden egyes nap: az olyan fárasztó háztartási feladatokra, mint az ablakok bezárása, kinyitása, sötétítés vagy kivilágosítás nem kell időt szentelnie. Mindezt néhány kattintással vagy akár automatizálva is megteheti reggel és este a megfelelő üzemmód kiválasztásával. Ha a rendszert tovább bővíti érzékelőkkel, az okosotthon megvédi az épületet a túlmelegedéstől: egyszerűen csak leengedi a redőnyöket. Emellett erős szél és eső esetén összehajtja a kültéri árnyékolókat (pl. napvitorlákat), hogy ne sérüljenek meg.

Milyen előnyei vannak az okosotthon rendszereknek?

  • Megkönnyítik az életet, kényelmesebbé teszik a mindennapokat és időt takarítanak meg. Az okosotthon sok hétköznapi, egyszerű, de olyan megterhelő tevékenység alól mentesíti a háztartástulajdonost, mint a világítás és a fűtés működtetése, a kapuk, ajtók, valamint az ablakok nyitása és zárása vagy a redőnyök és árnyékolók le- és felhúzása. Nemcsak hogy nem kell többé ezeket a dolgokat elvégeznie, de még gondolnia sem kell rájuk. Az okosotthon gondoskodik a kényelemről és biztonságról, így marad ideje... élvezni az életet.
  • Lehetővé teszik az energiamegtakarítást és a számlák csökkentését. Az okos otthon használata kézzelfogható anyagi előnnyel is jár, de nem a lakók kényelmének rovására. Az épületben mindig optimális a hőmérséklet, de távollétében azt nem kell fenntartania: a rendszernek köszönhetően visszatérése előtt közvetlenül gondoskodik róla. Nem kell botorkálni a házban a sötétben, de nem ég a villany, ha nincs rá szükség. És még csak nem is kell ezzel foglalkoznia. Kényelmes, ugyanakkor költséghatékony és környezetbarát életet él!
  • Vigyáznak otthona biztonságára távolléte alatt. Bár elmegy otthonról, mégis teljes rálátása van, mi történik otthonában és körülötte. Nem csak a kamerákról van szó, bár természetesen ezeket is megtekintheti a rendszerben, hanem az érkezések és távozások, be- és kilépések előzményeiről. Ha elfelejti becsukni az ajtót és bezárni a kaput, ezt bármikor megteheti távolról is, így nem kell egész nap aggódnia. Nyaralás alatt „jelenléttel töltheti meg” otthonát: felkapcsolja a világítást vagy felhúzza a redőnyöket, azt a látszatot keltve, hogy valaki mindig otthon tartózkodik.

Az okosotthon ma már nem a jövő zenéje: itt és most történik, csupán egy karnyújtásnyira van. Az eszközök megfizethetők, és a teljes rendszer fokozatosan bővíthető. Az összes alapeszközt, így s vezérlőegységet, videós kaputelefont és termosztátot, valamint a kapuautomatikát is megvásárolhatja üzletünkben. Várjuk szeretettel!

fel
Az üzlet nézet módban van
Az oldal teljes verziójának megtekintése
Sklep internetowy Shoper Premium